Постна манджа с тиквички и картофи
Запържени тиквички с варени картофи.
Небходими продукти:
- 2 малки тиквички, необелени
- 1 с. л. пресен магданоз, нарязан ситно
- 1 с. л. пресен босилек, нарязан ситно
- 1 с. л. дребен зелен лук, нарязан ситно
- ½ ч. л. сол
- 1 щипка черен пипер
- 4 с. л. зехтин
- 1 средно голям картоф
Начин на приготвяне:
1. Измийте тиквичките и ги нарежете на едри хапки – те ще се свият при готвенето. Обелете картофа и го нарежете на кубчета със същия размер.
2. Поставете картофените кубчета в тенджера, залейте с вода и подправете със сол. Водата трябва да покрива картофите. Варете в продължение на 20 минути.
3. Вземете голям тиган, нагрейте го и сипете в него зехтина. Прибавете тиквичките и ги запържете 5 минути на силен котлон. Разбърквайте тиквичките през цялото време без да намаляте котлона. Минута преди да са готови тиквичките, прибавете сварените картофи, подправете със сол и пипер и прибавете пресните подправки. Разбъркайте и пържете още минутка и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ