Крем супа от карфиол с мляко
Гъста пюрирана карфиолена супа с масло.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 50 г масло
- 1 глава лук
- 2 скилиди чесън
- 400 мл пилешки бульон
- 1/4 ч.л. бял пипер на прах
- 1/4 ч.л. индийско орехче на прах
- 400 мл мляко
- сол на вкус
- див лук за украса по желание
Начин на приготвяне:
1. Лука и чесъна наситнете.
2. Сгорещете половината от маслото на умерен огън и в него запържете лука до прозрачност.
3. Карфиола накъсайте на розички и измийте.
4. Към лука прибавете наситнения чесън и гответе около 1 минута.
5. След това добавете карфиола, покрийте с капак и задушавайте 3 минути.
6. Налейте бульона и отново похлупете. Варете 15 минути.
7. Налейте млякото и кипнете. Махнете от огъня.
8. Добавете солта, индийското орехче и белия пипер. Пюрирайте.
9. В още топлата супа сложете останалото масло, като е важно да бъде студено. Разбърквайте докато се разтопи. Опитайте на вкус и по желание добавете още подправки.
10. Поднесете с украса от пера див лук или друга декорация по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ