Китайски тестени хапки със скариди
Затворени кошнички със скариди и зеленчуци.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 1/4 ч.ч. обикновено брашно
- 1/4 ч.ч. вряща вода
- 1 1/2 с.л. студена вода
- 1/2 с.л. зеленчуково олио
За пълнежа:
- 4 сварени, обелени, нарязани на кубчета скариди (средно големи - около 7,5 см дълги)
- 4 нарязани на кубчета рулца от раци
- дълъг 7,5 см морков (нарязан на малки ситни кубчета)
- 1 с.л. светъл соев сос
- 1/2 - 1 с.л. захар
- 1/2 с.л. сусамово олио
- 1 с.л. царевично брашно
- листа маруля/ айсберг за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. За тестото пресейте брашното в купа, добавете врящата вода, след което сложете студената вода и зеленчуковото олио. Смесете докато се оформи гладко тесто.
2. Разделете по равно тестото на 18-20 парченца, оформете ги на кръгчета и с пръсти разстелете тестото.
3. За пълнежа смесете необходимите продукти и разбъркайте добре.
4. Сложете малко от пълнежа в средата на тестото и прищипете краищата, така че да се оформи торбичка.
5. Сложете кърпа на уреда за варене на пара преди да сложите хапките и варете 10 минути.
6. Подредете марулята в чиния и покрийте с хапки.
7. Сервирайте топли с чили или друг сос за потапяне.
**В пълнежа може да сложите гъби и пилешка или свинска кайма или друго по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ