Регистрация

Дъмплинги със свинско и лют сос

Дъмплинги със свинско и лют сос
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4054

Пакетчета с месо и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 кг свинска кайма
  • 1/2 ч.ч. нарязан зелен лук
  • 1 ч.ч. нарязано зеле (бланширано)
  • 1/2 ч.ч. моркови, фино нарязани или настъргани
  • 1 с.л. счукан чесън
  • 1 ч.л. счукан джинджифил
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 1 яйце
  • сол и пипер на вкус
  • тестени джобове (готови дъмплинги)

За соса за топене:

  • 1/2 ч.ч. соев сос
  • 1/4 ч.ч. оцет
  • 2 с.л. мирин
  • 1 с.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. настърган лук
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. настърган чесън
  • 1 ч.л. ситно нарязана зелена чушка (или чили по избор)

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички необходими продукти, освен дъмплингите в купа. Разбъркайте хубаво.

2. Оставете в хладилника за няколко минути, преди да ги напълните с плънката. Така вкусовете ще се смесят и ще е по-лесно напълването.

3. Сложете 1 ч.л. пълнеж в средата на всеки дъмплинг. Намокрете крайщата с малко вода и загърнете. Прищипете ръбовете, за да залепнат. Гофрирайте краищата, за да изглеждат добре при сервиране.

4. Загрейте малко олио за готвене в тенджерка. Добавете малко сусамово олио и започнете да запържвате долната част на дъмплингите.

5. След като покафенеят залейте с ½ ч.ч. вода. Намалете котлона, покрийте тенджерата и оставете да се задушат. Може да добавите още вода в случай че дъмплингите изсъхнат и не са се сварили. Задушаването трябва да отнеме около 10 мин.

6. Комбинирайте необходимите продукти за соса в купа. Подправете на вкус и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта