Японски дъмплинги
Средно | Порции 3-4
| Видяна: 6676
Японски десерт със сладко оризово брашно.
Необходими продукти:
- 1 ч. ч. сладко оризово брашно (можете да го немарите във всеки японски хранителен магазин)
- 1/3 ч. ч. вода
- 2 с. л. соев сос
- 1 с. л. мирин
- 1 с. л. захар
- кипяща вода
Начин на приготвяне:
На дъмплингите:
1. Смесете 1 чаша оризово брашно и 1/3 чаша вода. Консистенцията трябва да е твърда и леко ронлива.
2. Направете топки с големина 2,5 см.
3. Сварете дъмплингите в кипяща вода (по няколко на един път).
4. Когато са почти готови, ще изплуват на повърхността.
5. Оставете да врят още 3 мин.
На соса:
1. В малка тенджера смесете и загрейте соевия сос, мирина и захарта, докато се получи гъст сос.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ