Кийма - къри с агнешка кайма и картофи
Индийско ястие с месо и картофи.
Необходими продукти:
- 800 г ангешка кайма (без много мазнина)
- 4 средно големи картофа, нарязани на хапки
- 2 средно големи глави лук, ситно нарязан
- 3-4 скилидки чесън
- 5 см. джинджифил, обелен
- 3-4 зелени люти чушки
- 1 консерва нарязани домати
- половин купа замразен грах
- 2 с. л. сол
- шепа кориандър
Индийски подправки:
- 1 с. л. смлян кориандър
- 1 ½ ч. л. куркума
- 1 ч. л. кимион на прах
- щипка гарам масала
Начин на приготвяне:
1. В голям съд запържете лука докато омекне (около 5 минути) на средно силен котлон.
2. Пасирайте в блендер чесъна, лютите чушки и джинджифила, добавете сместа към лука и запържете още 2-3 минути.
3. Прибавете каймата и пържете до златисто.
4. Добавете подправките (БЕЗ гарам масалата) и солта и оставете да се готви още 2-3 минути, като разбърквате честичко.
5. Пасирайте доматите и прибавете в тенджерката. Пържете 5 минути като бъркате непрестанно.
6. Добавете картофите и чаша вода и разбъркайте. Усилете котлона и варете 5-7 минути, за да поуврат картофите.
7. Намалете котлона и оставете да къкри 25 минути.
8. Добавете замразения грах и оставете да къкри още 20 минути.
9. Добавете гарам масалата 5 минути преди края, плюс листата пресен кориандър.
10. Сервирайте с ориз басмати или плосък индийски хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ