Индийски пролетни рулца
Вегетариански пролетни рулца с картоф.
Необходими продукти:
- 6 филийки бял хляб
- 2 средни картофа
- 1 малка глава лук
- 1 зелено чили чушле
- малка шепа грах
- 1/2 с.л. кимион
- мента и босилек по желание
- сол и пипер на вкус
За сос чатни с пресен кориандър и мента:
- 3/4 ч.ч. нарязан пресен кориандър
- 1/2 ч.ч. прясна мента, нарязана и плътно постлана в чашата
- 1 прясно люто зелено чили
- 1 с.л. лимонов сок
- 3/4 ч.ч. кисело мляко
- 1/4 ч.л. сол (или на вкус)
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите до омекване. Нарежете ги на малки кубчета или ги намачкайте и заделете.
2. В тиганче сложете 2 с.л. олио по избор. Прибавете кимиона, лука и граха и гответе докато грахът промени цвета си. Овкусете със сол и пипер (и други подправки по избор). Изключете котлона и разбъркайте хубаво всички продукти.
3. Изрежете коричката на хляба и го накиснете във вода, след което с ръце отцедете водата. Приплеснете мокрия хляб на плосък слой и добавете картофената смес по диагонал, така че да можете да навиете отгоре хляба като рулце.
4. Сгорещете олио и сложете едно по едно рулцата да се изпържат до златисто-кафяво на маслена баня.
На чатнито:
1. Сложете кориандъра, ментата, зеленото чили, лимоновия сок и 3 с.л. вода в съда на блендер или кухненски робот. Направете гладко пюре.
2. В малка купа разбийте киселото мляко на крем. Прибавете сместа от блендера и разбъркайте внимателно. Сложете 1/4 ч.л. сол и опитайте, ако е необходимо, доовкусете.
3. Поднесете рулцата, полети с малко чатни.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ