Супа топчета с агнешко и грах
Агнешка чорба с грах и мента.
Бон апети
Излъчен на 23.03.2017
Лора и Стоян дават страхотна идея за свежа пролетна агнешка супа с грах и аромат на мента. Въпреки че използваме ягнешко месо, прословуто с тежката си лой, ястието е профирно и леко и е страхотно основно в затоплящото се време. Освен това избираме мръвка от агнешка плешка, която после смиламе на кайма. Ако разполагате с готова агнешка кайма, можете да заложите на нея с идеята, че ястието може да стане леко по-мазничко.
Каймата се смесва с лук, овкусява се с мента и се оформя на малки топчета, които да превърнат рецептата в странна агнешка супа топчета. Следва да направим запръжка от лук и чесън с куркума, сол и пипер и да я кипнем заедно със замразен грах. Когато ястието заври, намаляме огъня и добавяме месните топченца в него. Оставяме да се сготвят и после поднасяме с наситнен магданоз и пресен лук. Толкова е пролетна тази супа в зелено с месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ