Италиански зеленчуков омлет с картофи
Задушени зеленчуци със заливка от бъркани яйца и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 малка глава лук
- 3 с.л. зехтин
- 2 картофа - около 200 г общо
- 1 морков около 150 г
- 1-2 червени сладки чушки - около 200 г общо
- парче тиквичка около 200 г
- 1 ч.л. суха мента
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1-2 стръка пресен лук
- 4 яйца
- 30 г пармезан или 50 г кашкавал + 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на тънки полумесеци, морковите - първо на напречни кръгчета и след това кръгчетата - на тресчици. Направете същото и с картофите - измийте, обелете, нарежете на тънки колелца и след това колелцата на напречни тънки гредички. Тиквичката нарежете на малки кубчета, а чушките - на тънки полумесеци.
2. Сгорещете зехтина в тиган на среден огън и изпържете в него лука за 3-4 минути до прозрачност. Добавете картофите и морковите, разбъркайте и оставете да се готвят 10 минути. През това време можете да измиете лука, да го нарежете на малки тръбички и да си заделите 1/4 от него за поръска след като е готово ястието.
3. Добавете тиквичките и чушките в тигана, овкусете с мента, сол и пипер, разбъркайте и оставете да се готви 5 минути.
4. През това време чукнете яйцата в купичка, добавете 1/2 ч.л. сол и рендосайте на ситно ренде кашкавала или пармезана. Разбъркайте докато яйцата се разбият.
5. Добавете лука, размешайте, залейте с яйцата, разбъркайте отново, намалете огъня на слаб, сложете капак и оставете да се готви 20 минути.
6. Поръсете със заделения пресен лук и махнете от огъня. Сервирайте на триъгълни парчета като пица. По 2 парчета в порция са достатъчни. Можете да поднесете с пресни зеленчуци.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ