Много бърз омлет с шунка и кашкавал
Експресен омлет за закуска с колбас и кашкавал.
Необходими продукти:
- 1 с.л. олио
- 10 г масло
- 2 яйца
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. вода
- 30-50 г шунка, бекон или друг колбас по избор
- 40 г кашкавал или друго жълто сирене по желание
- черен пипер и пресен лук за поръска при поднасяне
- зеленчуци за гарнитура
Начин на приготвяне:
1. Олиото изсипете в тиган и пуснете да се сгорещява на умерен огън.
2. Щом се затопли, пуснете в него маслото, за да се разтопи.
3. Докато чакате идеалната готовност на мазнините, чукнете яйцата в купичка, добавете солта и водата и разбийте с вилица. Не е необходимо да преразбивате.
4. Изсипете разбитите яйца в тигана и с няколко движения на шпатулата леко нагънете изпечените части от омлета към центъра на тигана, за да може воднистата част да се стече от страниците към дъното. Оставете да се готви на слаб към умерен огън.
5. През това време нарежете на малки кубчета колбаса и разпределете в едната половина на омлета. Отгоре рендосайте жълтото сирене.
6. Прехлупете с другата половина и прехвърлете в чиния.
7. По желание поръсете с черен пипер и нарязани косо листа пресен лук.
8. Поднесете с пресни зеленчуци за по-здравословно. Яйцата са бедни на фибри и въпреки полезността си, се разграждат по-трудно, ако не са в компанията на пресен зеленчук.
9. Поднесете си и хапнете бързо, питателно и вкусно ястие.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ