Зеленчуци на тиган по азиатски
Гарнитура от зеленчуци с подправки или постно диетично основно от задушени моркови с броколи, гъби и чушки по азиатски.
Необходими продукти:
- 2 ч.л. царевично нишесте
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. рендосан джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 1/3 ч.л. лют пипер на люспи
- 70 мл соев сос
- 2 с.л. олио
- 200 г моркови
- 500 г броколи
- 100-150 г пресни печурки
- 300 г сладки чушки (изберете различни цветове, за да е по-шарено)
Начин на приготвяне:
1. В купичка изсипете царевичното нишесте и захарта и смесете.
2. Добавете рендосания джинджифил и намачкания чесън, поръсете лютия пипер.
3. Сипете соевия сос и разбъркайте добре. Оставете настрана.
4. Заемете се с рязане и миене на зеленчуците. Броколито разделете на цветчета и изхвърлете кочана. Цветчетата разделете на по-малки парченца и измийте. Морковите нарежете косо на овали, а чушките - на лентички. Гъбите почистете и нарежете на четвътини или шестини (зависи колко са големи).
5. Сгорещете тиган на умерен огън, сипете в него олиото и след това морковите. Гответе 2 минути и добавете броколите. Бъркайте и гответе 5 минути.
6. Следват гъбите, три минути готвене, чушките и след две минути - сосът.
7. Намалете огъня на слаб към умерен и гответе 5 минути като периодично размешвате. После можете да сервирате като диетично основно или гарнитура в азиатски стил.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ