Пържени зеленчуци с чесън и джинджифил
Зеленчуци на тиган по японски.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио от гроздови семки
- 1 ч.л. сусамово олио
- 4 с.л. сос „Хойсин“
- 2 ч.л. готов рибен сос
- 1 ч.л. соев сос
- 2 ч.л. сос „Шрирача“
- 2 жълти чушки, нарязани на кръгчета
- 500 г култивирани печурки, нарязани
- 500 г броколи (само цветчетата)
- 500 г млад грах
- 2 настъргани моркова
- 2 ½ с.л. джинджифил, накълцан
- 4 скилидки чесън, накълцани
- 300 мл вода
- 2 с.л. царевично нишесте
Сосовете "Хойсин" и "Шрирача" най-лесно ще си намерите в специализирани магазини за Източни хранителни продукти
Начин на приготвяне:
1. Нагорещете двата вида олио в голям тиган или уок. Изсипете чесъна и лука и ги пържете приблизително 2 мин.
2. Добавете чушките, броколите и гъбите. Пържете, докато лукът и чушките омекнат (приблизително 3-4 мин.).
3. Добавете джинджифила, соса „Хойсин“, рибения сос, соевия сос и соса „Шрирача“.
4. Смесете царевичното нишесте във водата и добавете зеленчуците, морковите и граха. Оставете да къкри, докато сосът започне да се сгъстява (приблизително 5-7 мин.).
5. Сервирайте върху ориз или спагети.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ