Регистрация

Китайски ориз с яйца, грах и моркови

Китайски ориз с яйца, грах и моркови
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 5585

Пържен ориз по китайски със скариди и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 грама ориз
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 10 броя скариди
  • 1 малка консерва зелен грах
  • 1 яйце
  • китайска нотка - стриди, соеви кълнове, черни гъби или каквото друго ви хрумне
  • сол или соев сос на вкус
  • растителна мазнина

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза в 250 мл вода на слаб огън, без да добавяте мазнина. Изчакайте го да абсорбира цялата вода и не се притеснявайте, ако зърната в средата са леко твърди. За по-голяма пръхкавост можете да покриете тенджерата с хавлиена кърпа и да оставите така за половин час след варенето.

2. Наситнете лука, морковите нарежете на кубчета и запържете двата зеленчука в тиган с незалепващо покритие до покафеняване. След това добавете скаридите, отцедените зърна грах и китайската нотка, която сте си избрали. Осолете на вкус, като за по-голяма екзотичност вместо традиционните фини бели кристалчета можете да опитате със соев сос.

3. Добавете ориза и разбъркайте. Счупете отгоре яйцето и мешайте хубаво. Накрая подправете с още соев сос по желание. Щом зърната са вече напълно омекнали, сервирайте.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта