Регистрация

Желиран телешки език с моркови

Желиран телешки език с моркови
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4646

Варен телешки език със зеленчуци и желатин.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 грама телешки език
  • 2 дафинови листа
  • 2 глави лук
  • 3 моркова
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 краставица
  • 1 пакет желатин
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

1. Измийте и почистете телешкия език, залейте го с вода и оставете да кипне.

2. Добавете в бульона наситнения лук, морковите на кръгчета, дафиновия лист, солта и черния пипер.

3. Когато езикът се свари, го извадете и нарежете на парченца.

4. В бульона със зеленчуците добавете желатина и размесете.

5. Хапките език разстелете по дъното на тавичка. Залейте отгоре с желирания бульон с парчета зеленчуци, а накрая подредете резени лимон и краставица за украса.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта