Регистрация

Желиран език с майонеза

Желиран език с майонеза
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2953

Ордьовър с телеко, желатин и зеленчуци в стил пача.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 грама варен телешки език (може и телешки колбас или варено телешко месо)
  • 550 мл бульон (ако нямате от варенето на месо, направете си като разтворите сухи кубчета във вода)
  • сол и черен пипер на вкус
  • 30 грама желатин
  • 50 грама майонеза

За украсата:

  • домат
  • краставица
  • морков
  • лист свежа салата или клончета пресни билки

Начин на приготвяне:

1. Разтоврете желатина в малко количество студена вода до набъбване.

2. Подгрейте бульона, но не го кипвайте. Сипете в него подправките и майонезата и изчакайте да се сстопли.

3. Добавете раздутия желатин и размешайте до хомогенизиране.

4. В дълбоко блюдо нарежете вареното месо или език на тънки лентички и залейте с бульона. Приберете в хладилник да се стегне.

5. Когато извадите, можете да преминете към етапа на декорация. Добра идея е да намажете отгоре с майонеза, а след това да украсите с пресни зеленчуци и подправки. Можете да използвате примера от снимката, а можете да измислите и свое тематично шарене на ордьовъра.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта