Желиран език с майонеза
Ордьовър с телеко, желатин и зеленчуци в стил пача.
Необходими продукти:
- 400 грама варен телешки език (може и телешки колбас или варено телешко месо)
- 550 мл бульон (ако нямате от варенето на месо, направете си като разтворите сухи кубчета във вода)
- сол и черен пипер на вкус
- 30 грама желатин
- 50 грама майонеза
За украсата:
- домат
- краставица
- морков
- лист свежа салата или клончета пресни билки
Начин на приготвяне:
1. Разтоврете желатина в малко количество студена вода до набъбване.
2. Подгрейте бульона, но не го кипвайте. Сипете в него подправките и майонезата и изчакайте да се сстопли.
3. Добавете раздутия желатин и размешайте до хомогенизиране.
4. В дълбоко блюдо нарежете вареното месо или език на тънки лентички и залейте с бульона. Приберете в хладилник да се стегне.
5. Когато извадите, можете да преминете към етапа на декорация. Добра идея е да намажете отгоре с майонеза, а след това да украсите с пресни зеленчуци и подправки. Можете да използвате примера от снимката, а можете да измислите и свое тематично шарене на ордьовъра.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ