Регистрация

Азиатски крилца със соев сос, захар и сусам

Азиатски крилца със соев сос, захар и сусам
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1485

Пържени пилешки крилца по азиатски с глазура от соев сос със захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешки крилца  (само горна или горна и средна част)
  • по 1 ч.л. сол и черен пипер
  • 500 мл олио или друг тип растителна мазнина за пържене
  • 125 мл соев сос
  • 75 г захар
  • 1 с.л. бяло сусамено семе
  • 1-2 стръка пресен лук или 3-4 стръка див лук

Начин на приготвяне:

1. Ако пилешките крилца са долна, средна и горна част, отделете и изхвърлете доланата или запазете за храна на домашни любимци. Горната и средната част разделете една от друга. Поръсете крилцата със сол и пипер и разбъркайте, за да полепнат подправките по тях.

2. Изсипете олиото в тиган. Сгорещете на умерен огън. Температурата трябва да е 170 градуса, но ако нямате термометър, включете котлона на средна степен и изчакайте мазнината хубаво да се нажежи. Застелете си голяма чиния с домакинска хартия и се въоръжете с решетъчната лъжица за вадене.

3. Пуснете половината от крилцата за минута и половина в мазнината, обърнете след това и пържете още минута и половина. Извадете в чинията. Сгответе втората част по същия начин.

4. След като сте извадили всички крилца, изчакайте минута, за да се вдигне температурата на мазнината, застелете си нова чиния с домакинска хартия и отново изпържете двустранно половината количество за по 1:30 минути. Повторете и с останалите крилца. Вече можете да ги оставите да почиват на спокойствие.

5. В голям тиган изсипете соевия сос, подгрейте и добавете захарта. Бъркайте докато се получи сравнително течен солен карамел. Пуснете крилцата в него.

6. Бъркайте и гответе на умерен огън 4 минути. След това поръсете със сусама и извадете в чиния. Поръсете с нарязан косо пресен лук и сервирайте като мезе или с гарнитура за основно.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта