Лесни пилешки хапки със соева глазура
Пиле по китайски със соев сос, кафява захар и сусам.
Необходими продукти:
- 750-800 г месо от пилешки бутчета без кост
- 50 г масло
- 3 скилидки чесън
- 3 с.л. соев сос
- 1 с.л. оцет
- лют пипер по желание
- 1/3 ч.л. черен пипер
- 2 с.л. кафява захар
- 1 ч.л. царевично нишесте + 3 с.л. студена вода
- 1 с.л. бял сусам
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на големи хапки.
2. В голям тиган с незалепващо покритие разтопете половината от маслото и щом се позагрее, подредете месцата. След 5 минути на умерен огън обърнете и оставете да се запекат за още толкова време и от другата страна.
3. Оформете в средата на тигана кладенче и добавете останалото масло и намачкания чесън. Бъркайте докато се разтопи маслото.
4. Залейте със соевия сос и оцета. Добавете кафявата захар, лют и черен пипер и размешайте.
5. Разтворете царевичното нишесте в студената вода и залейте ястието. Изчакайте да закъкри и мешайте няколко минути.
6. Прехвърлете в блюдо или индивидуални порции и поръсете с бял сусам.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ