Регистрация

Лесни пилешки хапки със соева глазура

Лесни пилешки хапки със соева глазура
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 991

Пиле по китайски със соев сос, кафява захар и сусам.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 750-800 г месо от пилешки бутчета без кост
  • 50 г масло
  • 3 скилидки чесън
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 с.л. оцет
  • лют пипер по желание
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. царевично нишесте + 3 с.л. студена вода
  • 1 с.л. бял сусам

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото месо нарежете на големи хапки.

2. В голям тиган с незалепващо покритие разтопете половината от маслото и щом се позагрее, подредете месцата. След 5 минути на умерен огън обърнете и оставете да се запекат за още толкова време и от другата страна.

3. Оформете в средата на тигана кладенче и добавете останалото масло и намачкания чесън. Бъркайте докато се разтопи маслото.

4. Залейте със соевия сос и оцета. Добавете кафявата захар, лют и черен пипер и размешайте.

5. Разтворете царевичното нишесте в студената вода и залейте ястието. Изчакайте да закъкри и мешайте няколко минути.

6. Прехвърлете в блюдо или индивидуални порции и поръсете с бял сусам.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта