Медени пилешки крилца на тиган
Пържени крилца с медена коричка с динджифил, чесън и лют пипер.
Вкусни и лесни крилца с коричка от мед, соев сос, пикантен пипер, джинджифил и чесън - ето идеалното мезе за чаша вино, халба студена бира или просто за прихапване пред телевизора. А сервирани с картофки соте или печен ориз, те са и страхотно семейно основно. Приготвят се доста семпло, а можете и да ги мариновате от сутринта и след това само да метнете на тигана. Как се праят, показват в канала Всегда Вкусно.
Първо се прави маринатата като в купа се смесват мед, чесън, джинджифил, лют пипер, сол и соев сос. Крилцата се потапят и обтриват в тази смес, а после се оставят за минимум 2 часа в хладилник. Следва да се сгорещи олио в тиган и да се запържат, като по време на готвенето се заливат с още от соса на маринатата. После просто вадите и сервирате - по желание със соев сос или соев сос с лимонов сок, чесън и копър. Точните продукти и стъпки на направа - вижте тук. А ако мислите, че ястието ще ви се ослади, направете двойна доза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ