Пилешки крилца по азиатски
Панирани пилешки крилца със захарна коричка.
Необходими продукти:
- 1,5 кг пилешки крилца
- 1 яйце
- 1 ч.ч. брашно
- 70 г масло
- 3 с.л. олио
За соса:
- 4 с.л. соев сос
- 3 с.л. вода
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1/2 ч.ч. ябълков оцет
- 4-6 скилидки чесън
- лют пипер по желание
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Разделете крилцата на горна и долна част през ставата. Ако са ви ги продали и с най-долната част - нея заделете за домашните любимци, защото няма смисъл да се готви. Същата рецепта е приложима и за долни пилешки бутчета.
2. Крилцата обтрийте със сол и пипер, оваляйте хубаво в брашно и след това в разбито яйце.
3. Сгорещете олиото в тиган, разтопете в него маслото и на умерен огън пускайте пилешките крилца да се запържат леко, като ги обръщате от всички страни. След това подредете в тавичка.
4. Разбъркайте съставките за соса хубаво. Намажете крилцата с част от него и ги пуснете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути, като през 10 минути отваряте и намазвате със сос.
5. Готовите крилца поднесете с чеснов или друг вид сос за потапяне по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ