Домашна хумус паста за мазане
Сос за мазане с тахан, нахут, чесън и кимион.
Иранският хумус е сос за мазане, който се приготвя с много подправки, но ако не сте крайно придирчиви за издирването на рас ел ханут и други миксове, можете да си направите хумус у дома и то за по-малко от 10 минути. Как става това - разберете от канала на Миро - Готвене за начинаещи, където бързо видео показва разбиването на идеален домашен хумус.
В купата на чопъра се изсипва отцедена от водата консерва нахут. Добавя се сол, чесън, зехтин, тахан, лимонов сок и кимион. По желание можете да сложите лют пипер или листенца кориандър. Следва да се пюрира на паста. Ако е прекалено гъста, се налива вода. Хитро е да си запазите от течността на консервата нахут и да сложите от нея - така става по-ароматно. А когато кремът достигне желаната от вас консистенция, сервирайте с подходящ хляб и си хапнете - вкусно и полезно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ