Регистрация

Разядка с печени патладжани и нахут



Разядка с печени патладжани и нахут
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1845

Хумус от патладжани с нахут, тахан, чесън и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

В началото на Рождествения пост Иван Звездев решава да покаже как храненето без животински продукти може да се превръне в удоволствие, стига човек да разполага с набор от вълшебни рецепти. Една от тях е разядката с патладжани и нахут, която представлява вариант на хумуса, но е по-различна и профирна.

За целта патладжаните се дупчат, редят се в тава, покапват се с мазнинка и се запичат за 45 минути на умерена фурна под фолио. През това време в купата на блендера се изсипва сварен нахут, добавя се чесън, лимонов сок, сусамов тахан, пушен пипер, кимион и по желание лют пипер или люта чушка. Сърцевината на изпечените патладжани се изгребва и се изсипва при останалите продукти. Залива се със зехтин и се пюрира.

Получава се вкусен гъст сос, който можете да поднесете с украса от сусамови семена, цели сварени нахутени зърна, кисели краставички, люти чушлета и разбира се - подходящ хляб за мазане. С такова предястие основното не е задължително.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта