Пастет от риба с яйца и картофи
Крем за мазане с риба, варени картофи, яйца, ябълка и подправки.
Брускетите са идеално решение за посрещане на гости, а какво по-лесно от намазването на препечен хляб, готови крекери или брускети с вкусен и ароматен крем, който да ги превърне в пленяващ ордьовър или питателно мезе. На помощ идва рецептата за Форшмак - смляна маринована риба, смесена със смлени варени яйца и варени картофи. Остава добавка на ябълка за киселина, масло - за текстура и подправки за уникален аромат. Как се прави - показват в канала Всегда Вкусно.
Картофите и яйцата се сваряват и обелват. През електрическа или ръчна машинка за мелене на месо се прекарват картофите, глава лук, една ябълка, двете сварени яйца, 100 г студено масло и 300 г маринована риба тип сельодка. Към получената каша се добавя наситнен копър и по 1 с.л. зехтин и оцет. Разбърква се. Може да се сервира дори и в този вариант като мезе за боцкане с виличка, ала можете и да поднесете тестено изделие, на което да се маже.
Точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ