Домашен хумус с добавка от печени чушки
Пюре от нахут с печени чушки и тахан.
Домашният хумус е лесна и бърза разядка, която е богата на полезни вещества, прави се за броени минути и е доста вкусна. Но ако искате да разнообразите традициите, опитайте хумус с печени чушки. Така иранската традиция се комбинира с усещане за родното кьопоолу и се получава страхотна паста, която да поднесете за боцкане или да сервирате с хляб за мазане. Именно тази рецепта предлагат от канала Dazzle Spoon.
В купата на пасатора се добавя нахут, малко тахан, чесън на вкус и студено пресован зехтин. Пюрира се. Ако е прекалено гъсто, се налива от сока на консервата нахут. Овкусява се със сол, кимион по желание и сока на половин лимон. Пюрира се до желаната гъстота. А накрая идва и импровизацията - добавят се изпечени чушки и се смила отново.
Получената паста се поднася с украса от листенца магданоз или кориандър, поръска от цели нахутени зърна или сусамово семе и капки зехтин. Красиво, бързо и вкусно!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ