Дебел омлет с бекон и картофи
Фритата с варени картофи, колбас и сирене.
Бон Апети
Излъчен на 03.04.2017
Ето рецепта за дебел и питателен италиански омлет, в който има всичко, за да засити, дори и без да се сервира с хляб. На дъното на сгорещен сух тиган си слагаме кубчета бекон и го оставяме да зацвърчи в компанията на наситнен пресен лук. После редим отгоре сварени картофи и след това заливаме тази идилия с разбити яйца. И това не е всичко. Накрая натрошаваме и бяло сирене, сякаш за да откажем привържениците на теорията за разделното хранене от тази многокомпонентна рецепта. Но само така засищането ще дойде гарантирано.
След като дебелата солена палачинка се запече за 1-2 минути на тигана, я пускаме да се сготви и от другата страна на фурна. Затова е добре да използвате съд с огнеупорна дръжка. Лора и Стоян поднасят фритата с прясна салатка, която да обогати менюто на витамини, но от вас зависи да изберете компанията, в която да се насладите на този италиански аламинут.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ