Кето яйчено рулце по японски
Омлет със зеленчуци на многопластово руло.
Необходими продукти:
- 5 яйца
- сол и пипер
- 1/2 глава лук
- 1 малък морков
- 1 стрък пресен лук
- 2 с.л. растителна мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Яйцата чукнете в купа, поръсете със сол и фино смлян черен пипер и разбийте с тел много добре. След това прецедете в друга купа, за да не остават цели белтъчни парчета.
2. Нарежете на много ситни кубчета моркова, лука и пресния лук. Добавете при яйцата.
3. Сипете олито в тиган с незалепващо покритие и пуснете да се загрява на умерен огън. Изсипете част от яйчената смес в тигана колкото да покрие цялото дъно на плътен, но тънък пласт.
4. Щом се втвърди, завийте до половината на стегнато рулце и издърпайте в едната част на тигана. Там където се е отворило празно дъно, сипете пак на тънък плас от яйчената смес така че да се залепи за незавитата част от омлета. След малко пак навийте.
5. Дейстайте така до изчерпване на сместа като навивате на голямо руло с тънки пластове.
6. Прехвърлете в чиния, разрежете през средата на две по-къси рулца и сервирайте.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ