Регистрация

Говеждо задушено с гъби, моркови и картофи

Говеждо задушено с гъби, моркови и картофи
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 7465

Крехко телешко със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1.2 кг обезкостена говежда плешка, нарязана на хапки от по 22 мм
  • 100 г обикновено брашно
  • 5 г пресен тим
  • 5 г сладък червен пипер
  • 100 мл зехтин
  • 200 г кафяв лук, нарязан
  • 50 г скилидки чесън, обелени и нарязани
  • 300 г гъби шийтаке, нарязани на 4
  • 300 г домати, обелени и без семките
  • 300 г моркови, обелени и нарязани на парчета от по 20 мм
  • 300 г малки картофи, измити
  • 900 мл говежди бульон
  • сол и пипер (на вкус)

Начин на приготвяне:

1. Сложете говеждото в голяма купа.

2. Поръсете с брашно,тим, сладък червен пипер и щедри количества сол и пипер. Разбъркайте, за да се оваля добре.

3. Загрейте олио в тежка голяма тенджера на средна към висока температура.

4. Постепенно добавете всичкото говеждо и задушете, докато покафенее, около 6 минути.

5. Порция по порция , сложете задушеното говеждо в голяма тенджера; запазете малко от брашното в купичката.

6. Задушете приготвения лук и чесън в малко олио. Когато се оцветят леко, сипете в тенджерата при говеждото.

7. Задушете гъбите за 2 минути, добавете в тенджерата при говеждото.

8. Добавете запазеното брашно в тенджерата.

9. Добавете говеждия бульон и приготвените домати, оставете да заври. Намалете температурата на средна към ниска.

10. Покрийте и оставете да къкри, докато говеждото омекне почти до крехкост, около 60 минути.

11. Добавете приготвените моркови и картофи, оставете да къкри непокрито, докато говеждото и зеленчуците омекнат и сосът се сгъсти, около 30 минути. Овкусете по свой вкус.

 

Източник: .opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта