Бьоф Строганов с крема сирене
Говеждо месо със зеленчуци и крема сирене.
Необходими продукти:
- 0,5 кг телешка кайма
- 1 голяма зелена камба, нарязана на кубчета
- 1 купа гъби, нарязани
- 1 голяма глава лук, нарязан
- 4 скилидки чесън, накълцани
- 1 ½ чаша (или повече) пилешки бульон
- ¼ чаша вино за готвене (бяло)
- около 240 г крема сирене, нарязано
- 1 готова гъбена супа от консерва
- ¼ чаша прясно мляко
- сол и черен пипер
- зехтин
- яйчена юфка
Начин на приготвяне:
Можете да замените крема сиренето със заквасена сметана, а вместо телешка кайма можете да използвате накъсано телешко месо.
В тази рецепта се използва юфка, но ястието може да се сервира и с друг вид паста по ваше желание или с ориз.
1. Сварете юфката в подсолена вода според указанията на опаковката.
2. Изпържете лука, чушките, чесъна и гъбите в зехтина.
3. Добавете телешкото и изпържете, докато придобие златист цвят.
4. Добавете нарязаното крема сирене и разбърквайте, докато се разтопи.
5. Прибавете виното, млякото и пилешкия бульон.
6. Добавете гъбената супа. Оставете да поври на огъня за няколко минути.
7. Подправете със сол и черен пипер.
8. Сервирайте върху юфката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ