Бухти с кардамон и кокосово мляко
Сладки пърженки с дъх на кардамон.
Необходими продукти:
- 420 г брашно
- 100 г захар
- 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. кардамон на прах
- 1 яйце
- 400 мл кокосово мляко (може и обикновено)
- олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в купа и добавете към него захарта, бакпулвера и кардамона. Разбъркайте сухите съставки.
2. Оформете кладенче. Изсипете в него предварително рзбитото яйце и кокосовото мляко или оикновено мляко. Разбъркайте с шпатула докато сместа се пооформи като тесто.
3. Прехвърлете върху добре набрашнен плот и започнете да месите до получаването на нелепкаво тесто. Оставете да почине 10 мин.
4. Разделете тестото на 4 топки, а всяка от тях разточете на кръгла кора с дебелина до 1,5 см. Всяка от корите разрежете като пица на 8 триъгълника.
5. Сгорещете олио за пържене на маслена баня. Пускейте триъгълниците вътре и пържете докато се надуят и образуват златиста коричка. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.
6. Поднесете чисти или си изберете поръска от пудра захар, купичка с мармалад, медена заливка. Връзват се идеално и с разбъркана с мед заквасена сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ