Солени бухти със сирене и чубрица
Пържени бухтички със сирене и подправки.
Домашни бухти се готвят в Кухнята на Звездев, като своеобразните солени понички се ароматизират с чубрица и се обогатяват от добавката на сирене. Направата им напомня на замесването на парено тесто за кроасани, но е една различна идея за спретване на традиционната бабина закуска.
Първо в тенджера се налива вода, посолява се и се добавя масло. Щом течността кипне, в нея се изсипва брашното и се маха от огъня. Бърка се енергично, докато се оформи тесто, което се отлепя от стените на съда. Следва да се прехвърли в друг съд, да се овкуси с чубрица или самардала (или сминдух) и да се добави яйце. Разбива се с миксер. После в тестото се рендосва сирене, разбърква се, добавя се още едно яйце и се разбърква финално.
В тиган с голямо количество сгорещено олио се пържат бухтички. Тях най-лесно ще оформите като с мокра лъжица гребнете от сместа и с друга мокра лъжица отчегъртате загребаното. След 2-3 минути бухтите се обръщат, за да се изпържат и от другата страна. Най-добре е да готвите на умерен огън, за да не прегорят корите. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
Можете да сервирате порсъени с пудра захар, с лютеница за топкане и допълнително сиренце.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ