Чили с телешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч зехтин
450 г телешка кайма
450 г телешка кайма
1 консерва (225 г) доматен сос
1 кутийка бира, 330 мл
1/4 ч червено чили, смляно
2 скилидки чесън, нарязани фино
1 малка глава лук, ситно нарязан
1 1/4 ч.л. риган; сушен
1/2 ч.л. червен пипер
1 1/2 ч.л. кимион, смлян
1 1/2 ч.л. сол
Лют червен пипер
340 г кашкавал, настърган
1. Сгорещете зехтина в тенджера на умерен огън. Добавете каймата в тенджерата. Натрошете всички бучки с вилица и гответе на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато каймата се зачерви равномерно.
2. Добавете доматения сос, бирата, смляното чили, чесъна, лука, ригана, червения пипер, 1 чаена лъжичка кимион и солта. Разбърква се добре. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 1 час. Разбърквайте от време на време.
3. Опитайте и регулирайте подправките, като добавите лютия червен пипер. Оставете на слаб огън за още 1 час.
4. Добавете кашкавала и останалата 1/2 чаена лъжичка кимион. Гответе още 1/2 час, като се разбърква често.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ