Регистрация

Мексикански фахитас

Автор:
gabi
|
Дата:
27 Jun
|
Видяна:
4864
Оцени рецептата

Тортили, колкото е необходимо

1 с.л. сол

1/4 с.л. бял пипер

За заливка:

Сокът на 1/4 лайм

1 ч заквасена сметана

3 скилидки пресен чесън, нарязан

1 ч гуакамоле

2 с.л. растително масло

1 ч салца

6 резена лайм

450 г пилешки гърди, нарязани на дълги ивици

Гарнитури:

1/2 ч зехтин (или чили масло, за пикантен вкус)

парчета авокадо

1 консерва цели зелени люти чушки, нарязани

домати, нарязани на ивици

накъсана маруля

1 голяма глава лук, разполовен и нарязан

люти чушки

прясно нарязан кориандър

 

За маринатата, в голяма купа, разбийте заедно солта, черния пипер, сока от лайм, чесъна и олиото. Поставете месото в маринатата и се оставя в продължение на най-малко един час. Загрейте фурната до 100 градуса, поставете няколко тортили за 1 до 3 минути, за да се затоплят. През това време, загрейте голям тиган и се добавя зехтин. Добавете маринованото месо и запържете леко, докато лукът стане прозрачен. Поставете по малко от месото във всяка тортия, навийте на руло и сервирайте със заливката и гарнитурите.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
anonymous02-03-2015
Сигурно са вкусни...Но начинът, по който е описана рецептата е доста объркващ. Изобщо не става ясно, кой продукт, за какво служи – за сос, плънка Споменати са заливките и гарнитурите, но не и плънката. Следващото, което се набива на очи е количеството „1 ч“ гуакамоле/салца (най-вероятно авторът е имал предвид чаша, но каква – не става ясно). Отделно от това, при описанието на процеса срещаме „Добавете маринованото месо и запържете леко, докато лукът стане прозрачен.“. Как и откъде се появи този лук в тигана, не става ясно(при положение, че е споменат само като част от продуктите до този момент). Следвайки инструкциите, кога трябва да бъде сложен там и колко време трябва да бъде вътре е мистерия за мен. Дори да имам желание да проявя творчество и фантазия, това се оказва доста трудна задача, тъй като за тази цел е необходимо да имам стабилна база,от която да започна (ясна, точна, конкретна, добре структурирана рецепта – нищо от това не е налице тук) и от тази стабилна база да започна да променям и опитвам нови неща... Тук сякаш някой е решил да демонстрира своята фантазия, прикривайки умело необходими детайли и резлтатът е по-скоро „ Вижте аз какво мога“, отколкото коректно написана рецепта за мексикански фахитас...

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта