Начос с пържен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пържения боб:
2 ч шарен боб
1 голяма глава лук
1 джолан
Вода
1/2 ч свинска мас
Сол
За начос:
12 тортили
Свинска мас за пържене
Сол
1 ч настъргано сирене
1 ч настърган чедър
2 чили чушлета (или повече); ситно нарязани
1 ч ситно нарязани домати
1 ч ситно нарязан магданоз
Сложете боба, цялата глава лук и джолана в тенджера. Добавя се вода, така че да ги покрие. Оставете да заври, покрийте с капак и оставете да къкри 1 1/2 часа или докато бобът омекне. Извадете лука и обезкостете джолана. Отцедете боба. Сгорещете свинската мас. Добавете я при боба и намачкайте всичко на каша. Подправете на вкус със сол. Заделете.
За да направите начос, нарежете тортилите на квадрати и запържете на маслена баня в гореща свинска мас, докато станат хрупкави. Отцедете и овкусете леко със сол. Подредете ги на един слой върху голям огнеупорен поднос. Поръсете с половината сирене и чедър. Поръсете лютите чушки върху сирената. Покрийте с лъжици пържен боб и внимателно разстелете върху сместа. (Заделете останалия боб за друго ястие.) Поръсете с половината от останалото сирене и чедър. Покрийте с домати и магданоз, след това с останалото сирене. Печете на 190С, докато сирената се разтопят, за около 15 минути. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ