Червено чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1,3 кг телешка кайма
1,3 кг свинска кайма
1 ч лой
Черен пипер (на вкус)
85 г чили на прах
6 с.л. кимион
2 с.л. мононатриев глутамат
6 скилидки чесън, счукан
2 глави лук, нарязан
6 сушени люти чушки, сварени за 30 мин. във вода (без семената)
1 с.л. риган, кипнат в
1/2 ч бира
2 с.л. червен пипер
2 с.л. ябълков оцет
3 ч телешки бульон
115 г консерва нарязано зелено чили, нарязано на кубчета
395 г домати от консерва или на вкус
1 ч.л. сос Табаско (или на вкус)
2 с.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
Запържете каймата в мазнина, като добавяте черен пипер на вкус. Отцедете и добавете чилито на прах, кимиона, мононатриевия глутамат, чесъна и нарязания лук. Гответе за 30-45 минути като използвате възможно най-малко течност. Добавете вода, само ако е необходимо. Разбърквайте често. Обелете сварените чили чушки. Намачкайте месото им и го добавете при каймата. Прецедете сварения в бирата риган, след това го добавете към сместа с каймата, заедно с червения пипер, оцета, 2/3 от телешкия бульон, зелените люти чушки, задушените домати и соса Табаско. Гответе на слаб огън в продължение на 30 - 45 минути. Разбърквайте често. Разтворете брашното в останалия бульон и след това се изсипва в чилито. Оставете да къкри за 30 минути; като се разбърква от време на време.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ