Регистрация

Червено чили

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
1135
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1,3 кг телешка кайма

1,3 кг свинска кайма

1 ч лой

Черен пипер (на вкус)

85 г чили на прах

6 с.л. кимион

2 с.л. мононатриев глутамат

6 скилидки чесън, счукан

2 глави лук, нарязан

6 сушени люти чушки, сварени за 30 мин. във вода (без семената)

1 с.л. риган, кипнат в

1/2 ч бира

2 с.л. червен пипер

2 с.л. ябълков оцет

3 ч телешки бульон

115 г консерва нарязано зелено чили, нарязано на кубчета

395 г домати от консерва или на вкус

1 ч.л. сос Табаско (или на вкус)

2 с.л. царевично брашно

 

Начин на приготвяне:

Запържете каймата в мазнина, като добавяте черен пипер на вкус. Отцедете и добавете чилито на прах, кимиона, мононатриевия глутамат, чесъна и нарязания лук. Гответе за 30-45 минути като използвате възможно най-малко течност. Добавете вода, само ако е необходимо. Разбърквайте често. Обелете сварените чили чушки. Намачкайте месото им и го добавете при каймата. Прецедете сварения в бирата риган, след това го добавете към сместа с каймата, заедно с червения пипер, оцета, 2/3 от телешкия бульон, зелените люти чушки, задушените домати и соса Табаско. Гответе на слаб огън в продължение на 30 - 45 минути. Разбърквайте често. Разтворете брашното в останалия бульон и след това се изсипва в чилито. Оставете да къкри за 30 минути; като се разбърква от време на време.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта