Червено чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 ч шарен боб
5 ч вода
2 ч.л. свинска мас
1 с.л. мазнина от запържен бекон
1 глава лук
340 г свинска наденица
450 г едросмляна телешка кайма
4 скилидки чесън
1 ч.л. анасон
1/2 ч.л. семена кориандър
1/2 ч.л. семена копър
1/2 ч.л. смлян карамфил
1 пръчка смляна канела
1 ч.л. смлян черен пипер
1 сушена чушка, прясно смляна
1 ч.л. червен пипер
1 цяло индийско орехче, прясно смляно
1 ч.л. смлян кимион
2 ч.л. риган, сушен
4 ч.л. сусамови семена
1 ч бадеми, бланширани
12 червени чили чушки, сухи
60 г млечен шоколад, натрошен
1 консерва (170 г) доматено пюре
2 ч.л. оцет
3 ч.л. лимонов сок
1 мека тортия, нарязана
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Поставете изплакнатия боб в купа, добавете 2-3 чаши вода и се накисва за една нощ. 2. Сложете боба и водата в тенджера и добавете още 2-3 чаши вода. Оставете да заври на средно-висока температура, а след това намалете огъня и оставете да къкри, частично покрито, за около 45 минути, докато бобът поомекне. От време на време се разбърква и се добавя вода, ако е необходимо. Отцедете боба и заделете течността.
3. Разтопете маста в тенджера на умерен огън. Добавете боба и леко запържете. Заделете.
4. Разтопете мазнината от бекона в тенджера на умерен огън. Добавете и лука и гответе, докато лукът е прозрачен.
5. Смесете каймата и наденицата с всички подправки, без ригана. Добавете тази смес в тенджерата с лука. Натрошете всички бучки с вилица и гответе на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато каймата се зачерви равномерно.
6. Добавете бобения бульон. Добавете останалите съставки. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри още 1/2 час. Разбърквайте от време на време.
7. Доовкусете, ако е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ