Регистрация

Хумус

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
762
Оцени рецептата

2 ч леблебия, сварена

450 г тахан

3 скилидки чесън

1/4 ч соев сос

1 лимон

Лук

Вода от сварения боб

2 ч.л. кимион (по желание)

Червен пипер лук за украса

Магданоз за украса

 

Смесете сварения боб и лука малко по малко, като се използва толкова вода, колкото е необходимо, за да се смелят на паста. Добавете скилидките чесън, соевия сос и лимонов сок на вкус. Ако използвате кимион, го добавете сега. Когато сосът се сгъсти, го прехвърлете в голяма купа. Добавете един буркан тахан и разбъркайте добре, като добавяте още соев сос, чесън или лимонов сок ако желаете по-силен аромат. Поставете в плитка чиния и загладете и се поръсва с червен пипер и магданоз. Поднесете с хляб.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта