Сармички с лозови листа и кафяви морски водорасли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 с.л. нарязан лук
1 ч олио
2 ч вода
1 ч кафяв ориз
1 ч.л. сол
2 ч.л. кафяви морски водорасли
2 ч.л. сушен копър
1/4 ч.л. канела
1/2 ч.л. мента
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. пипер
1/2 ч.л. бахар
Сокът на 1 лимон
12 лозови листа
Запържете лука в маслото до светло кафяво. Добавя се 1 ч вода с ориза, солта и водораслите. Разбърква се добре. Покрийте и гответе, докато водата се абсорбира. Сваля се от огъня, оставя се да се охлади леко и се добавят останалите подправки. Поставете 1 пълна ч.л. от плънката във всеки лозов лист. Сгънете веднъж листа в основата, подгънете краищата и навийте плътно на руло. Сложете в тенджера, със затворения край надолу. Добавете останалата чаша вода и лимоновия сок. Гответе бавно на слаб огън, докато почти цялата течност се абсорбира. Сервирайте топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ