Джиндифилов доматен бульон с пападам
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 пападама от по 10 см
12 големи листа спанак, нарязани на тънки ленти
1 с.л. фъстъчено олио
1 ч.л. кимион семена
1 1/2 с.л. джинджифил, настърган
1 ч.л. лют червен пипер
1/4 ч.л. куркума
3 зрели домата, обелени, без семената и нарязани на кубчета
5 ч бульон
сол и пипер
2 с.л. кориандър, нарязан
С ножица нарежете пападамите на ленти с широчина 2,5 см. Сгорещете олиото на умерен огън. Добавете кимиона, джинджифила и лютия пипер, запържете, докато семената леко потъмнеят. Добавете куркумата и доматите и гответе около 4 - 5 минути. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри за 15 минути. Овкусете със сол и пипер. Точно преди сервиране, добавете пападама и спанака и оставете да къкри за около минута. Сипете в затоплени купички и гарнирайте с кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ