Хуевос ранчерос по калифорнийски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. зехтин
1/2 глава лук, среден размер, нарязан
3/4 ч доматен сок или 1/2 чаша доматен сос, разреден с 2 супени лъжици вода
1 скилидка чесън счукан
3 цели чилита, сухи, обелени и нарязани или 113 г консервирани цели зелени люти чушки, нарязани
3/4 ч.л. кимион
1/4 ч.л. смлян мексикански риган
1/2 ч.л. сол
4 тортили
4 - 8 яйца
2 бр. авокадо, обелени и тънко нарязани надлъжно
1/2 ч настъргано сирене или чедър
4 листа от маруля, едро нарязан
1. В средно голяма тенджера загрейте маслото, добавете нарязания наситно лук и се запържва на умерен огън, докато лукът е полупрозрачен. Добавете доматения сок, чесъна, лютите чушки, подправките и солта. Намалете огъня и оставете да къкри за около 10 минути.
2. Загрейте фурната до 180 градуса. Стоплете питките, като ги увиете във фолио и ги сложите в четири чинии за сервиране (мексиканска керамика, ако е възможно) в топлата фурна. Междувременно, стоплете допълнително питки, за поднасяне като хляб.
3. Поширайте яйцата в тенджера с гореща вода с 2 супени лъжици оцет и 1 чаена лъжичка сол. Първо, счупете едно яйце в чаша, след което разбъркайте енергично водата в тигана с кръгови движения. Докато разбърквате, плъзнете яйцето от чашата във водата. Покрийте тенджерата, когато всички яйца са добавени.
4. Покрийте топлите тортили с кръг от резени авокадо, а след това подредете отцедените яйца отгоре – по едно или две, сложете от соса и се поръсва със сирене. Сложете във фурната, докато сиренето се разтопи. Добавете като гарнитура салатата след като сиренето се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ