Регистрация

Фалафел

Автор:
надежда
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
937
Оцени рецептата

2 ч сварен нахут, отцеден и изплакнат

1/3 ч вода

1 филийка пълнозърнест пшеничен хляб, без кората

1 с.л. брашно

1/2 ч.л. сода за хляб

3 скилидки чесън, нарязан

1 яйце, леко разбито

2 с.л. нарязан магданоз

3/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/4 ч.л. смлян кимион

1/2 ч.л. смляна куркума

1/4 ч.л. сушен босилек

1/4 ч.л. сушен риган

1 с.л. тахан или

Зехтин

Лют червен пипер (на вкус)

Олио за пържене

Брашно за овалване

5 пълнозърнести пшенични питки, разполовени

1/2 ч нарязан лук

1 домат, обелен и нарязан

1 ч накъсана маруля

 

Смелете нахута в блендер. Добавете останалите съставки, с изключение на последните 6. Разбърква се добре. The mixture will be soft.

Загрейте фурната до 185 градуса.

Оформете сместа на топки от по 3 см, покрийте с брашно и се запържват в горещо олио. Те ще се издигнат на повърхността, когато са готови - след около 2 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. Сервирайте в разполовените питки с нарязан лук, домати и маруля.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта