Регистрация

Тофу със зеленчуци

Автор:
Благослава
|
Дата:
09 Jun
|
Видяна:
668
Оцени рецептата

1 с.л. арарут на прах или

царевично нишесте

1/2 ч вода

1/4 ч ечемичено мисо

1/2 ч мирин

1/4 ч сос от сливи

1 с.л. кафява захар

4 питки тофу

12 малки патладжана

8 цели гъби шийтаке

1 връзка зелен лук

 

В малка тенджера, разбийте арарута и водата. Сгорещете и добавете мисото, мирина, сливовия сос и кафявата захар. Разбърква се и се вари, докато се сгъсти, около 5 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Срежете всеки патладжан наполовина по дължина и подрежете краищата на зеления лук. Избършете гъбите шийтаке с влажна кърпа, за да отстраните замърсяванията. Заделете. Намажете скарата с олио. Изпечете тофуто на умерен огън за 7-8 мин. от всички страни. Докато тофуто се пече, поставете целия зелен лук, гъбите шийтаке и патладжана (с отрязаната страна надолу) върху скарата и печете 5 минути. Обърнете и намажете с мисо соса. Печете още 5 до 8 минути, докато патладжанът омекне. Поднесете с допълнително сос.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта