Тофу със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. арарут на прах или
царевично нишесте
1/2 ч вода
1/4 ч ечемичено мисо
1/2 ч мирин
1/4 ч сос от сливи
1 с.л. кафява захар
4 питки тофу
12 малки патладжана
8 цели гъби шийтаке
1 връзка зелен лук
В малка тенджера, разбийте арарута и водата. Сгорещете и добавете мисото, мирина, сливовия сос и кафявата захар. Разбърква се и се вари, докато се сгъсти, около 5 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Срежете всеки патладжан наполовина по дължина и подрежете краищата на зеления лук. Избършете гъбите шийтаке с влажна кърпа, за да отстраните замърсяванията. Заделете. Намажете скарата с олио. Изпечете тофуто на умерен огън за 7-8 мин. от всички страни. Докато тофуто се пече, поставете целия зелен лук, гъбите шийтаке и патладжана (с отрязаната страна надолу) върху скарата и печете 5 минути. Обърнете и намажете с мисо соса. Печете още 5 до 8 минути, докато патладжанът омекне. Поднесете с допълнително сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ