Тофу "пържоли" с ананасова салца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 връзка кориандър
2/3 ч зеленчуков бульон
1/4 ч лимонов сок
1 с.л. смлян червен пипер
1/4 ч джинджифил, наситнен
10 скилидки чесън
Черен пипер (на вкус)
1,2 кг твърдо тофу, отцедено и нарязано по дължина на 4 "стека" с дебелина 2-3 см
1 малък пресен ананас
1/2 люто чушле, наситнено
4 тънки резена авокадо, за гарнитура
Около 3 1/2 часа преди сервиране: 1. Заделете 4 стръка от връзката кориандър за украса. Нарежете останалото и заделете 1 с.л. за салцата.
2. В тавичка, комбинирайте нарязания кориандър и следващите 6 съставки, прибавете тофуто. Мариновайте 2 часа при стайна температура.
3. Около 1-1/4 часа преди сервиране, обелете ананаса, после нарежете ситно. В купа за сервиране, смесете ананаса, чили чушлето и заделената 1 с.л. нарязан кориандър.
4. Включете барбекюто.
5. Намажете леко с олио и сложете тофуто на умерен огън; заделете маринатата. Изпечете до леко покафеняване, като мажете често с маринатата и обърнете веднъж.
6. Сервирайте тофуто с ананасовата смес. Гарнирайте с кориандър и авокадо, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ