Тортия с морски дарове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 с.л. масло
3 с.л. брашно
3 ч мляко
1/2 ч сирене, настъргано
1 щипка лют червен пипер
1 глава лук, ситно нарязан
3 с.л. масло
1/3 ч магданоз, нарязан
1/2 ч сирене, настъргано
450 г рачешки рулца
1/4 ч.л. лют пипер
4 царевични тортили
Разтопете маслото в тенджера. Добавете брашното и гответе, като разбърквате, 1 минута. Постепенно прибавете млякото, след това гответе, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Добавете сиренето и лютия червен пипер. Загрейте фурната до 190ºС. Намажете с масло стъклена правоъгълна тавичка. Запържете лука в маслото. Прибавете магданоза, сиренето и достатъчно бял сос, колкото да се навлажни сместа. Прибавете нарязаните рачешки рулца и лютия червен пипер. Разделете плънката между тортилите и след това навийте на руло и подредете със затворения край надолу в съда. Полейте равномерно с белия сос. Покрийте тавата с алуминиево фолио. Пече се в продължение на 40-45 минути или докато се сгорещи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ