Регистрация

Тортили с пилешко

Автор:
bogdanova
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
766
Оцени рецептата

1 пакет замразени тортили

2 с.л. зехтин

3/4 ч нарязан лук

1 голяма скилидка чесън, счукан

2 1/4 ч сварено, ситно нарязано на кубчета пилешко

2/3 ч пилешки бульон

1 буркан (400 г) зелени чили чушлета, фино нарязани

1/3 ч стафиди

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. смлян кориандър

1/4 ч.л. смлян кимион

1/8 ч.л. пипер

1 с.л. царевично нишесте

1 с.л. вода

олио за пържене

225 мл заквасена сметана

 

Заделете тортилите, докато се размразят частично. В голям тиган, загрейте зехтина и задушете лука и чесъна за една минута. Добавете пилешкото, пилешкия бульон, лютите чушки, стафидите и подправките. Разтворете царевичното нишесте във вода, прибавете сместа постепенно в тигана и варете, докато се сгъсти и заври. Отстранете от огъня. Загрейте зехтин в друг тиган на средно висока температура. Отделете тортилите и ги запържете, една по една, за по няколко секунди от всяка страна, докато поомекнат. Отцедете на хартия. Напълнете всяка тортия с около 2 пълни супени лъжици от сместа с пилешко. Навийте на руло. Поставете по две или три със затворената страна надолу в горещото олио. Запържете, като обръщате от всички страни, докато станат хрупкави, около 30 секунди. Отцедете на хартия; дръжте на топло, докато пържите останалите. Сервира се със заквасена сметана за потапяне.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта