Тортили с пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет замразени тортили
2 с.л. зехтин
3/4 ч нарязан лук
1 голяма скилидка чесън, счукан
2 1/4 ч сварено, ситно нарязано на кубчета пилешко
2/3 ч пилешки бульон
1 буркан (400 г) зелени чили чушлета, фино нарязани
1/3 ч стафиди
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян кориандър
1/4 ч.л. смлян кимион
1/8 ч.л. пипер
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. вода
олио за пържене
225 мл заквасена сметана
Заделете тортилите, докато се размразят частично. В голям тиган, загрейте зехтина и задушете лука и чесъна за една минута. Добавете пилешкото, пилешкия бульон, лютите чушки, стафидите и подправките. Разтворете царевичното нишесте във вода, прибавете сместа постепенно в тигана и варете, докато се сгъсти и заври. Отстранете от огъня. Загрейте зехтин в друг тиган на средно висока температура. Отделете тортилите и ги запържете, една по една, за по няколко секунди от всяка страна, докато поомекнат. Отцедете на хартия. Напълнете всяка тортия с около 2 пълни супени лъжици от сместа с пилешко. Навийте на руло. Поставете по две или три със затворената страна надолу в горещото олио. Запържете, като обръщате от всички страни, докато станат хрупкави, около 30 секунди. Отцедете на хартия; дръжте на топло, докато пържите останалите. Сервира се със заквасена сметана за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ