Регистрация

Темпе терияки и ананасова салца

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
784
Оцени рецептата

1/4 ч тамаринд

2 с.л. мирин или шери

1/4 ч сок от ананас

1 с.л. пресен джинджифил, настърган

2 скилидки чесън; счукан

щипка червен пипер, люспи

4 темпе бургери

------------------------------ За ананасовата салца------------------ ------------

2 ч пресен ананас, нарязан на кубчета

1/4 ч червен лук, нарязан на кубчета

1/4 ч зелена чушка, нарязана на кубчета

1/2 домат; почистен от семената, нарязан на кубчета

1 скилидка чесън, счукан

1 чушле халапеньо, почистено от семената, счукано

2 с.л. пресен кориандър, накълцан

1/2 ч.л. семена от кориандър

1/4 ч.л. кимион

1/8 ч.л. сол

 

За да направите маринатата, смесете тамаринда, мирина, сока от ананас, джинджифила, чесъна и червения пипер в плитка тавичка. Сложете темпето в маринатата и оставете за 15 минути. Обръщайте бургерите от време на време, за да се покрият с марината. Смесете ананаса, червения лук, зелената чушка, домата, чесъна, халапеньото, кориандъра и подправките в малка купа. Съхранявайте в хладилник, до сервиране.

Извадете темпе бургерите от маринатата и изпечете на грила на средно-горещи въглени за 5 минути от всяка страна. Сервирайте веднага с ананасовата салца.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта