Регистрация

Телешко по мексикански

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
1704
Оцени рецептата

1,3 кг телешко филе

7 консерви зелени люти чушлета (по 115 г)

560 г мексикански физалис (доматчета томатио в шушулка)

1 консерва пилешки бульон

1 сушено червено люто чушле, натрошено

1 голяма глава лук, нарязан

1 домат

2 скилидки чесън

2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. кимион

1 с.л. риган

1 дафинов лист

 

Махнете стъблата на червените чушки и нарежете на части, за да отделите семената. Покрийте с гореща вода и оставете за 1 час. Смелете на гладка паста в блендер. Оваляйте месото в брашно и запържете до кафяво в зехтин. Добавете пилешкия бульон и водата, така че да покрият месото на 2-3 см и сложете капак. Оставете месото да къкри за един час на слаб огън. Смелете леко мексиканския физалис и три зелени люти чушки в блендер. Нарежете останалите зелени люти чушки, чесъна, лука и домата. Добавете сосовете, зеленчуците и подправките в съда с достатъчно вода, за да покрият. Когато месото омекне (още няколко часа, обикновено), го накъсайте на малки парченца с помощта на две вилици. Сервирайте гарнирано с филийки авокадо и сирене.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта