Регистрация

Таханов хумус

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
706
Оцени рецептата

530 г консерва нахут

1 ч.л. сода за хляб

3 с.л. тахан

1 скилидка чесън, нарязан

Сокът на 1 1/2 лимона

1/2 ч.л. сол

2 с.л. студена вода

1 с.л. кедрови ядки

1 с.л. зехтин

 

Смесете нахута, заедно със сока, със содата за хляб и оставете да заври. Незабавно отстранете от огъня, отцедете и изплакнете обилно. В кухненски робот, комбинирайте нахута, тахана, чесъна, лимоновия сок, солта и 1 с.л. вода. Пюрирайте до гладкост. Добавете останалата част от водата, ако сместа е прекалено гъста. Оставете в хладилника. Загрейте зехтина и запържете кедровите ядки до златисто кафяво. Когато сте готови да поднесете, се поръсват върху хумуса. Поднесете студено с хляб.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта