Регистрация

Такос с агнешко и печен лук на скара и доматена салца с прясна мента

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
01 Oct
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

450 г агнешко

1 ч сирене, настъргано

1 ч чедър, настърган

1 голяма глава червен лук - нарязан на тънки филийки и изпечен на скара

4 с.л. пресни ментови листа, нарязани на тънки ленти

8 царевични тортили

Сол и прясно смлян черен пипер

Зехтин

 

Мариновайте агнешкото в марината с червено чили за 1 час. Изпечете на скарата в продължение на около 3 минути от всяка страна. Нарежете на 24 филийки. За всяка порция, подредете четири резена агнешко в едната половина на царевичните питки и поръсете с 1/4 чаша сирене. Покрийте с лук и мента. Поръсете със сол и пипер на вкус. Прегънете тортилите и намажете със зехтин. Печете в продължение на 3 минути от всяка страна или докато тортията е хрупкава и сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта