Регистрация

Табуле по ливански

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
22 Jun
|
Видяна:
707
Оцени рецептата

2/3 ч булгур

2 ч вода

2/3 ч червен лук, наситнен

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. смлян бахар

1 с.л. сушена мента, натрошена

2 1/2 ч наситнен пресен магданоз

1/2 в ситно нарязан зелен лук

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

1/4 ч зехтин

1 1/2 ч обелени, ситно нарязани на кубчета краставица

 

Поставете булгура в малка купа. Оставете водата да заври и изсипете върху булгура. Оставете да престои 1 час. През това време смесете лука, солта, бахара и сушената мента и се оставя да престои 30 минути. Отцедете булгура в сито, като натискате за да се извлече толкова вода, колкото е възможно, и го добавите към лучената смес с останалите съставки. Разбъркайте хубаво и подправете със сол и черен пипер.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта