Супа с тортия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 връзка кориандър - добре измит (само листата)
4 скилидки чесън
1 малка глава лук, нарязан
2 пресни люти чушлета
1 консерва (300 г) домати със зелени люти чушки
3 л пилешки бульон
1 консерва (225 г) доматен сос
2 ч.л. кимион - (2 до 3 ч.л.)
1 ч.л. сол - (до 2 ч.л.)
2 с.л. царевично нишесте разтворено в малко количество вода
царевични тортили (около 20 бр.) - нарязани на тънки ленти -
Растително масло
2 ч накъсано изпечено на скара или задушено месо от пилешки гърди (около 60 г на порция)
1 1/2 ч настъргано сирене
2 плода авокадо - белени, без костилка и нарязани
Пюрирайте кориандъра, чесъна, лука, чушките и доматите със зелени люти чушки в блендер или кухненски робот. Загрейте бульона и добавете пюрето с доматения сос, кимиона и солта. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте и оставете да къкри за 1 час. Добавете разтвореното нишесте. Запържете лентите тортили в олио, докато станат хрупкави; отцедете добре. Разделете тортилите между 10 до 12 купи. Покрийте с пиле и полейте с бульона. Гарнира се с настъргано сирене и 2 или 3 филийки авокадо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ