Супа с пилешко и торитили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч лук, нарязан фино
1 скилидка чесън, ситно нарязан
2 с.л. растително масло
4 ч пилешки бульон
1/4 ч червени чушки, нарязани
1 с.л. червено чили, смляно
3/4 ч.л. листа босилек; сушен
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1 консерва 425 г доматено пюре
1/2 ч зехтин
10 царевични тортили, нарязани на ленти о по 1 см
2 ч пилешки гърди; Варени, нарязани или накъсани
Гарнитури:
1 авокадо, нарязано на филийки
Сирене
Задушете лука и чесъна в 2 с.л. зехтин до омекване на лука. Добавете бульона, чушката, червеното чили, босилека, солта и пипера и доматеното пюре. Кипнете и намалете огъня. Оставете на слаб огън за 30 минути. Сгорещете 1/2 ч зехтин в дълбока тенджера. Запържете тортилите до златисто кафяво - 30 - 60 секунди; отцедете. Разпределете тортилите и пилешкото в 6 купи и полейте с пилешкия бульон. Покрийте със сирене и гарнирайте с резен авокадо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ